Randonnées Pyréneés

[et_social_share_media][/et_social_share_media]

Från Atlanten till Medelhavet

We – Go resa

anmal

  Njut av cykling

      på en helt ny nivå

Randonnées Pyrénées

Varje sommar så har du chansen att följa med oss på ditt livs cykelresa. Du flyger till Barcelona och hämtas upp av oss på plats. På de flesta resor erbjuder vi dig tjänsten att köra ner din cykel från Sverige i vår följebild. Efter en kort transfer till hotellet i Girona är det dags för kortare genomgång, lite cykling om du vill och sen gemensam middag . När du sen vaknar upp och efter frukosten rullar iväg med din cykel väster ut, så har du sex dagar i en otroligt härlig miljö framför dig.

Du korsar tillsammans med oss Europas i vårt tycke vackraste bergskedja och det för egen maskin. Vi reser alltid i små grupper, med följebil och med minst två guider som finns där för dig. Redan första dagen blir det cykling på klassisk mark där många av de stora stjärnorna har tränat under alla år. Efter det så tar alla de vackra bergen över där de sen tävlat på Tour de France.

Dag fyra tar vi oss över Col du Tourmalet som med sina 2115 m är ett av de högsta bergen i Pyreneerna. Inget berg är mer klassiskt i cykelsammanhang och det har nu använts 83 gånger av Tour de France. Vi cyklar genom områden som har otaliga historier från alla år som gått sen Touren passerade här för första gången 1910.

Du kommer att få uppleva en vacker och skiftande natur och platser som är helt tysta och det enda du hör är dina andetag och ljudet från din cykel. Känslan när du sen på dag sex börjar ana Atlanten är
många gånger obeskrivlig. Du når ditt mål i Biarritz med en känsla i kroppen av att du gjort något stort och minnesvärt. Att du sen många gånger fått vänner för livet samt blivit en mycket bättre
cyklist är inte fel det heller.

Du väljer själv om du vill åka hem på morgonen efter avslutningsmiddagen eller ta en vilodag på stranden och åka hem dagen där efter.Biarritz är helt underbart att spendera tid i. Kanske låta överkroppen få lite motion och ta en surflektion!?  Vi flyger hem från en flygplats som ligger nära till hand.

Läs gärna mer om resan dag för dag, den beskriver dock rutten med start i Biarritz. Senaste åren har vi vänt och haft Biarritz som målgång istället. 

 

Pyrenéerna 2018
Fullbokat
Pyrenéerna 2019
Vecka 30 – Fåtal platser kvar!

Kända stigningar från Tour de France

Dag3 - Col-du-Tourmalet Dag2-Col-d'-Aubisque Dag2-Col-de-Marie-Blanque Dag4-Col-de-Portet-d’-Aspet Dag4-Col-du-Portillon

Cykling

Du kommer att cykla i det vackraste landskap som finns för en cyklist.
Där du far fram har tusentals cykellegender gjort samma sak före dig..

Etapper

Vi cyklar tillsammans ca.10 mil om dagen.
Snittet på höjdmetrar brukar bli mellan 1.000m till 4.000m.

Måltider

Vi äter alltid tre rätters middagar lagade av lokala råvaror.
På dagarna väljer vi ut våra favoriter för lättare lunch eller fika.

Boende

Vi bor på noggrant utvalda hotell.
Många av dem är vana vid cyklister från bla.Tour de France.

anmal