CA CAMP

Gran Canaria 2023/24, Spanien

 

Gran Canaria är som en svensk sommar när den är som bäst fast här är det så året runt. Vägarna är av mycket hög kvalitet, med många klättringar av olika längd.

Planerat datum: Oktober 2023 till Maj 2024

Gran Canaria, nu med boende i egen regi. CasaCalma hälsar dig varmt välkommen!

Gran Canaria är som en svensk sommar när den är som bäst fast här är det så året runt. Vägarna är av mycket hög kvalitet och självklart så finns det ett otal antal klättringar av olika längd.

Det går faktiskt att även hitta platta partier för lagtempon och lugna dagar på lätta växlar. Ett bevis som vi upplever dagligen i Januari är alla proffsteam ute på vägarna.

Veckans höjdpunkt är självklart turen i och över Valley of the Tears. Av många benämns den som en av Europas absolut tuffaste utmaningar. Ett garanterat minne för livet och givet samtalsämne vid de gemensamma middagarna.

Nu kan vi som sagt var erbjuda vårt helt egna boende ”CasaCalma” som är helt perfekt för oss cyklister. Vi har fyllt huset med allt som vi cyklister behöver och tycker om. En av de stora fördelarna nu är att vi har vår följebil parkerad i garaget, den tar oss till de otroligt vackra vägarna på norra sidan av ön för en fulländad vecka här.

Du väljer själv om du bara vill hyra ett rum med självhushåll eller ingå i en grupp med helpension och full service på allt. Hör av dig för info på vilka veckor de olika träningslägren äger rum.

Läs mer om CasaCalma här!

Dagsturer

Gran Canaria är valet no.1 för oss cyklister under vintermånaderna. Det är ingen slump att så många proffslag lägger sina träningsläger här i Januari och Februari. Några av favoriterna är bl a den långa stigningen upp från vackra Mogan och Puerto Mogan.Klättringen förbi Fataga och sen upp till bästa fikat på ön Ayacata är magiskt. Vill man inte klättra fullt så mycket så är vårt egna Montana la Data också otroligt vackert. Det faktum att vi bor precis på den slingan är en otrolig fördel.

Allt om boendet Gran Canaria

Ett hus som ägs och som drivs av en hängiven cyklist kan inte bli bättre!! ”CasaCalma” 300 kvm yta,  5 stora dubbelrum, stort garage, 2 separata kök och jacuzzi på taket. Du kan själv välja om du vill vara här då vi driver cykelläger eller välja ett eget datum för dig och din familj eller cykelkompisar. Huset är hur som helst perfekt för både dessa val.

Måltider & egen kock

Vi har även till Gran Canaria tagit med oss vårt koncept som vi startade med i Provence. Nämligen det med egen kock som ser till att skämma bort oss hela veckan. Bara vi cyklister vet hur en riktig frukost ska se ut. Inget är så omtyckt som att mellanmålet står framdukat på eftermiddagen när vi kommer tillbaka från dagens tur. Upplevelsen är sen komplett när vi samlas till middagen och njuter av mat lagad med olika teman olika smaker varje dag. Nu när vi även har vårt egna boende är detta komplett och fulländat.

Valley of the Tears

Veckans höjdpunkt är såklart den episka turen genom Valley of the Tears. Några nämner denna klättring som Europas tuffaste, så se till att ha lätt och rätt utväxling. Vi kommer att nå ca.1.500 meters höjd och kommer att ha klättrat över 3.000 höjdmeter efter dagens slut. Det finns alltid olika fartgrupper och andra alternativ på vägval såklart… sen följer vår egna följebil dig redan från starten i vårt egna hus. 

Guider & mekaniker på Gran Canaria

Vi ser alltid till att du har full uppbackning av våra handplockade guider. Varje kväll har vi genomgång av nästa dag och dess olika grupper. Allt för att du ska kunna välja det som passar dig bäst. Vi har även mekaniker på plats som kan se till att du kan koncentrera dig på annat. Och vi samarbetar med flera aktörer på ön om du vill hyra eller köpa istället för att ta med cykel.

Höjdkurvor/Kartor