WE GO

Dolomiterna 2024, Italien

Italien med kända stigningar som Passo Stelvio, Passo di Gavia och Sella Ronda. Vägarna är av mycket hög kvalitet, självklart så är detta arrangemang av toppklass.

Datum: Juli 2024

Italien med mäktiga Dolomiterna framför dig

Italien med kända stigningar som Passo Stelvio, Passo di Gavia och Sella Ronda m.fl, Vägarna är av mycket hög kvalitet, självklart så är detta arrangemang av toppklass.

Veckans höjdpunkt är självklart turen upp till Stelvio, hur många gånger kommer du klara av detta. Ett garanterat minne för livet och givet samtalsämne vid de gemensamma middagarna på de olika hotellen vi bor på. En riktigt minnesvärd resa.

Start vid Lago di Iseo, målgång Lago di Garda.

Dagsturer

Vi börjar veckan med att cykla norrut mot Bormio och avverkar den klassiska stigningen Mortorilo. Vi kommer köra upp för Stelvio passet och det finns ett specialpris till de/den som klarar utmaningen 3ggr. Gavia finns med på tredje dagen, fjärde dagen mysiga Canazei och dag 5 bjuder på resans andra huvudmål, Sella Ronda och finaldagen kör vi söderut ut efter Lago di Garda där vi övernattar inför hemfärden dagen efter.

Allt om boendet Italien

Cycling Adventure har här ett helt eget koncept med att skräddarsy grupperna och boende på absolut bästa sett. Stor vikt har lagts vid att hitta hotell i Italien med hög standard, lugnt läge, stora utrymmen, sköna sängar (helst separata), restaurang och pool. Vissa av dessa hotell hittar du inte ens på Google.

Måltiderna

I Italien äter vi middag, helt egna val av mat på olika restauranger och stora frukostbuffér bjuds på de hotell vi bor på. Vår följebil är packad med energi, form av frukt, bullar, snacks, dryck, bars och gels. Du kommer aldrig att känna dig fattig av du inte får i dig tillräckligt med mat för att kunna cykla under veckan.

Stelvio Passet

Veckans höjdpunkt är såklart den episka turen upp till Stelvio Passet, 2757m. Några nämner denna klättring som Italiens mest klassiska med legender som har cyklat här, så se till att ha lätt och rätt utväxling, vi rekommenderar 50/34 x 32/12. Det finns ett specialpris till de/den som klarar utmaningen 3ggr, från olika håll, en från Schweiz.

Guider & mekaniker i Italien

Vi ser alltid till att du har full uppbackning av våra handplockade guider. Varje kväll vi middagen har vi genomgång av nästa dag och dess olika grupper. Allt för att du ska kunna välja det som passar dig bäst. Vi har även mekaniker på plats som kan se till att du kan koncentrera dig på annat.