WE GO

Japan 2024

Upplev ett land som är som gjort för att cykla i. Sagolik natur, fantastiska människor, underbar mat och härliga varma bad

Oktober/November 2024

Ditt livs cykelresa!

Sagolik natur, fantastiska människor, underbar mat, härliga varma bad och vägarna på Kyushu i Japan är helt fantastiskt att cykla i, som ett sagolandskap ”byggt” av vulkaner för mycket länge sedan. Temperaturen är också helt perfekt i slutet på Oktober med sina 20 grader, svensk sommar. Bilisterna och byborna är bland de mest ödmjuka i hela världen.

Denna magiska cykelresa är en upplevelseresa där vi tar det väldigt lugnt på cykeln. Tanken är att alla sinnen ska få sitt här! Perfekt tillfälle att ta med bästa kompisen eller sambon som kanske inte tävlat under året.

Dagsturer

Vi håller oss kring 10 mil och mellan 500 och 2.000 höjdmeter. Vår följebil är såklart med och tar all utrustning. Minst två grupper även fast denna resa är mest för själen och ingen hets i någon av grupperna. Alltid minst ett stopp för fika och mat.

Allt om boenden på Kyushu

Alla våra bonden är noga utvalda från vår lokala guide. Vissa är klassiska Japanska ryokan och vissa Europeiska. De flesta har de underbara badanläggningarna i varma källor så kallade Onsen, annars finns dessa lokala Onsen nära hotellen.

Måltiderna

Ingen beskrivning av hur bra den japanska maten är, behövs väl inte. Däremot så är det en fantastisk upplevelse att känna hur bra man mår med denna kost när man rullar på cykeln hela dagen. Äta japansk lokal mat på plats är även något annat än den version vi har här hemma. Den japanska matkulturen är så bra på att anpassa måltiderna även efter säsongen.

Mt. Aso och Nagasaki

Två av de stora målen utmed vår tur är vulkanen Mt. Aso på 1592m och staden Nagasaki.

Mt. Aso är Japans största vulkan och är även en av världens största, ett måste att besöka! Nagasaki, är mest känd för att vara en av de två städerna som USA släppte sin atombomb över, vi kommer att göra ett besök på museet som är rest över den händelsen. Staden är otroligt charmig med stort utbud av allt, enligt många så har man inte varit i Japan om man inte har besökt Nagasaki.

Japanska Onsens

Ingen har väl missat eller inte blivit intresserad av den Japanska badkulturen Onsen. Onsen betyder naturlig varm källa och de äldsta Onsenområdet i Japan är över 3.000 år gammalt. För att få kalla sig för Onsen måste vattnet innehålla minst ett av 19 olika välgörande naturliga ämnen. Det var därför vi alla kände oss nybadade som prinsar och prinsessor vid varje middag i höstas.