CA CAMP

Gran Canaria 2021, Spanien

 

Gran Canaria är som en svensk sommar när den är som bäst fast här är det så året runt. Vägarna är av mycket hög kvalitet, med många klättringar av olika längd.

Planerat datum: Vecka 2, 2021

Gran Canaria när den är som bäst. Fina vägar och vänliga billister.

Från och med 2018 har Cycling Adventure tagit sitt unika koncept från Provence vidare. Det betyder att allas vår svenska favoritö Gran Canaria är med på programmet.

I Januari 2018 hyrde vi som enda arrangör ett eget stort hus med pool i väldigt hög standard. Med oss hade vi som vanligt egen kock, mekaniker och guide.

Vi startade även med detta läger ett nytt samarbete med Stockholms bästa cykelbutik, Cykel City Stockholm. Dom gjorde oss alla glada med allt sitt kunnande, vänliga bemötande och alla goodiebags som delades ut under veckan. Vi planerar därför att göra om detta läger tillsammans i början av 2021.

Gran Canaria är som en svensk sommar när den är som bäst fast här är det så året runt. Vägarna är av mycket hög kvalitet, självklart så finns det ett otal klättringar av olika längd.

Men det går faktiskt att även hitta platta partier för lagtempon och lugna dagar på lätta växlar. Ett bevis som vi upplever dagligen i Januari är alla proffsteam ute på vägarna.

Veckans höjdpunkt är självklart turen i och över Valley of the Tears. Av många benämns den som en av Europas absolut tuffaste utmaningar. Ett garanterat minne för livet och givet samtalsämne vid de gemensamma middagarna.

Dagsturer

Gran Canaria är valet nummer 1 för oss cyklister under vintermånaderna. Det är ingen slump att så många proffslag lägger sina träningsläger här i Januari och Februari. Några av favoriterna är bl a den långa stigningen upp från vackra Mogan och Puerto Mogan.Klättringen förbi Fataga och sen upp till bästa fikat på ön Ayacata är magiskt. Vill man inte klättra fullt så mycket så är Montana la Data också otroligt vackert.

Allt om boendet Gran Canaria

Inför varje år väljer vi noga ut vår plats och vårt boende för våra träningsläger. Cycling Adventure har här ett helt eget koncept med att skräddarsy grupp och boende på absolut bästa sett. Stor vikt har lagts vid att hitta ett hus med hög standard, lugnt läge, stora utrymmen, sköna sängar (helst separata), stort kök och pool.

Måltider & egna kock

Vi har även till Gran Canaria tagit med oss vårt koncept som vi startade med i Provence. Nämligen det med egen kock som ser till att skämma bort oss hela veckan. Bara vi cyklister vet hur en riktig frukost ska se ut. Inget är så omtyckt som att mellanmålet står framdukat på eftermiddagen när vi kommer tillbaka från dagens tur. Upplevelsen är sen komplett när vi samlas till middagen och njuter av mat lagad med olika teman olika smaker varje dag.

Valley of the Tears

Veckans höjdpunkt är såklart den episka turen genom Valley of the Tears. Några nämner denna klättring som Europas tuffaste, så se till att ha lätt och rätt utväxling. Vi kommer att nå ca.1.500 meters höjd och kommer att ha klättrat över 3.000 höjdmeter efter dagens slut. Det finns alltid olika fartgrupper och andra alternativ på vägval såklart…

Guider & mekaniker på Gran Canaria

Vi ser alltid till att du har full uppbackning av våra handplockade guider. Varje kväll har vi genomgång av nästa dag och dess olika grupper. Allt för att du ska kunna välja det som passar dig bäst. Vi har även mekaniker på plats som kan se till att du kan koncentrera dig på annat.

Höjdkurvor/Kartor