WE GO

Alperna 2021, Frankrike

Alperna är ett av de få områden i cykelvärlden som inte behöver någon presentation. Vi har rekat och plockat ut i vårt tycke det absolut bästa ur detta område.

 

Planerat datum: Mitten Juli, 2021

Cykla i Alperna 2021

Med denna nyhet 2021 så är vår sommarturne med följebilen varje år komplett. Vi har tagit fram en rutt med start och mål i Nice, som gör att vi kommer åt alla de mest kända vägarna, stigningarna och platserna Frankrikes Alper kan erbjuda.

Redan första dagen når vi underbara Gorge Verdone framåt eftermiddagen. Dag 2 når vi foten av Mont Ventoux och det vackra landskapet där med alla sina vingårdar. Så där håller det på varje dag som har något unikt över sig.

7 dagar senare når vi Nice igen, efter 19.000 höjdm.och nästan 100 mil.

Detta kräver sin cyklist, men varje dag har alternativ som gör denna tur lättare, om man vill……:-)

Kort sagt en helt underbar vecka och ofta ett minne för livet!

Allt om dagsturerna i Alperna

Etapperna på denna rutt ligger mellan 10 och 17 mil beroende på höjdm.och terräng. Nytt för denna resa och denna rutt är att du på de flesta etapperna kan korta av/förlänga sträckan. Allt utifrån kapacitet, väder och dagsform.

Vi har kört alla sträckor innan och valt ut bästa vägen med minst bilar och bäst asfalt. Otroligt kul att kunna presentera Mont Ventoux, Col de Glandon, Alp de Huez, Col de Galibier, Col de Izoard, Col del la Bonette, Gorge Verdone,mm

Allt under en och samma resa!!

Allt om boendet Alperna

Vi har valt ut och valt bort för att få det absolut bästa under denna resa. Stor vikt har lagts vid personlig service, genuint (familjeägt) boende, bra sängar och bra frukost. Många av dessa ställen vi har hittat är svåra att finna genom de stora kedjorna.

 

Omsorgsfullt tillagade maträtter av naturliga och lokala råvaror

Precis som i Pyreneerna äter vi måltider som är omsorgsfullt tillagade av naturliga och lokala råvaror. Maten har därför en stor del i denna underbara upplevelse. Vår följebil är även den packad med energi, i form av frukt, bullar, snacks, dryck, bars och gels. Du kommer aldrig att känna dig hungrig och att du inte får i dig tillräckligt med mat för att kunna cykla under veckan.

Om toppturen till Alp de Huez

Denna klassiska stigning finns såklart med på vår rutt. Vi har lagt den strategiskt, så att du antingen ska kunna avsluta dagen med denna stigning eller göra den direkt på morgonen innan vi beger oss mot Briancon.

Allt för att du ska kunna välja om du vill göra den med pigga ben och få en fin tid eller njuta av utsikten som det sista fina minnet på en lång dag i sadeln.

 

Guider, mekaniker och följebil under Alperna

Vi ser alltid till att du har full uppbackning av våra handplockade guider. Varje kväll har vi genomgång av nästa dag och dess olika grupper. Allt för att du ska kunna välja det som passar dig bäst. Vi har även mekaniker på plats som kan se till att du kan koncentrera dig på annat. I Alperna är sen inte heller bra butiker med stort sortiment långt bort varje dag. En trygghet även det!!